”Biksemad”med mørbrad, tomat og grønne bønner

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

”Biksemad”med mørbrad, tomat og grønne bønner

  • 10 personer

Ingredienser

  • 800 g hele cherrytomater
  • 1 dl olivenolie
  • 100 g ristede hasselnødder
  • 2 fed hvidløg
  • 6 spsk. olivenolie
  • 6 spsk. sherryvineddike
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • Salt og kværnet peber
  • 1,5 kg blancherede grønne bønner, kan være en rest
  • 600 g stegt rest af kød, fx mørbrad af gris skåret i tern
Tilbehør
  • Hakket bredbladet persille
Print opskrift

Fremgangsmåde

Fordel tomaterne i en gastrobakke. Rist tomaterne ved 230 °C varmluft til de sprækker, og de er let grillede. Blend hasselnødderne i en foodprocessor. Tilsæt hvidløg, olivenolie, eddike, paprika og cayennepeber til hasselnødderne. Blend det hele sammen til en pesto og smag til med salt samt peber. Vend bønnerne med olivenolie og rist dem i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 20 min. Steg kødternene med de sidste 10 min. Vend bønnerne med pestoen og de stegte tomater.

Anret på et stort fad og drys med frisk hakket persille.