Smørrebrød med frikadellerødbedehummus og syrlige beder

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Smørrebrød med frikadellerødbedehummus og syrlige beder

  • 10 personer

Ingredienser

  • 20 stk. Mester´s udvalgte frikadeller, 65 g, Danish Crown Foods
  • 10 skiver Rugbrød
  • Grøn skovsyre
RØDBEDEHUMMUS
  • 300 g Kogte rødbeder
  • 240 g Kogte kikærter
  • 50 g Saltede chashewnødder
  • 2 dl Creme fraiche, 18%
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Stødt kanel
  • Salt og kværnet peber
  • Citronsaft
SYRLIGE BEDER
  • 600 g Skrællede gule beder
  • 1 Løg skåret i strimler
  • 0,5 dl Olivenolie
  • 4 spsk. Æbleeddike
  • Salt og kværnet peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

TILBEREDNING

Kog rødbeder og kikærter og blend alle ingredienserne til rødbedehummus i en foodprocessor til glat konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft. Skræl de gule beder og skør løget i strimler. Vend med olie, 2 spsk. æbleeddike samt salt og peber. Fordel blandingen i en gastrobakke og bag i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 40 minutter, til de er møre. Vend de stegte beder med den sidste æbleeddike. Varm frikadellerne som anvist. Smør rugbrødsskiverne med rødbedehummus. Skær frikadellerne i halve og fordel dem på brødet. Pynt med syrlige beder og skovsyre.