Ris-fromagemed havtornsirup

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Ris-fromagemed havtornsirup

  • 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg risalamande, Danish Crown Professional, stuetempereret
  • 0,25 l piskefløde
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. flormelis
  • 6 blade husblas
  • 0,5 dl æblemost
Havtornsirup
  • 1 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 250 g optøede havtorn
  • 5 g timian - gerne citrontimian
Pynt
  • Frisk timian
Print opskrift

Fremgangsmåde

Pisk fløden til let skum. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Pisk imens æggeblommerne hvide med vaniljesukker og flormelis. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt det sammen med æblemost i en gryde ved lav varme. Bland det smeltede husblas i risalamanden, og vend til sidst det letpiskede fløde i. Fordel fromagen i små portionsglas og sæt dem til afkøling.

Kom vand, sukker, havtorn og timian i en gryde. Kog lagen i ca. 15 min. eller til der ca. er 3 dl tilbage. Afkøl siruppen.

Fordel siruppen oven på fromagen, pynt med frisk timian og servér.