Julefrikadeller a la pariserbøf

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Julefrikadeller a la pariserbøf

  • 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg hakket grisekød, 8-12% fedt, 100% DANSK®
  • 2 tsk. salt
  • 5 æggeblommer
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • Kværnet sort peber
  • Smør til stegning
Vinaigrette
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 4 spsk. æbleeddike
  • Salt og kværnet sort peber
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl olivenolie
  • 2 l skyllet frisée-salat
Tilbehør
  • 1 rødløg skåret i tynde skiver
  • 400 g syltede rødbeder, skåret i tern
  • 8 spsk. kapers
  • 8 spsk. frisk peberrod
Print opskrift

Fremgangsmåde

Rør det hakkede kød sejt med salt. Rør æggeblommer, fløde og krydderier i kødet. Form kødet til 30 små frikadeller.

Lad smørret bruse op i en pande. Steg frikadellerne ca. 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Hold dem lune.

Pisk æggeblommerne med dijonsennep og æbleeddike samt salt, peber og sukker.

Pisk olivenolie i, i en tynd stråle til du har en glat dressing.

Vend dressingen med frisk frisée-salat og anret med julefrikadeller og tilbehør.

Servér med sprøde rugbrødsstænger.