Hjem Opskrifter Frikadeller med bagte auberginer, kefirdressing og appelsinlinser

Frikadeller med bagte auberginer, kefirdressing og appelsinlinser

Frikadeller med bagte auberginer, kefirdressing og appelsinlinser

Ingredienser

  • 10 personer
  • 10 Mester´s udvalgte frikadeller 95 g, Danish Crown Professional
BAGTE AUBERGINER
  • 1,2 kg auberginer
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
APPELSIN-LINSER
  • 300 g tørrede røde linser
  • ½ liter appelsinjuice
  • 1 stjerneanis
  • 1 tsk. salt
KEFIRDRESSING
  • 50 g bredbladet persille
  • ½ liter kefir
  • ½ spsk. salt

Sådan tilbereder du retten

Skær auberginerne i både på langs og fordel dem i en gastrobakke. Vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Lad dem køle lidt af.

Kog linserne i appelsinjuice, stjerneanis og salt i ca. 5 minutter – de skal have bid. Hæld kogesaften fra og lad dem køle af. Blend vindruekerneolien med persille til den er helt grøn. Sigt olien gennem et klæde og sæt den på køl. Rør kefir sammen med salt.

Varm frikadellerne i ovnen. Fordel de bagte auberginer i et fad eller på en tallerken. Hæld linserne over. Bland kefir med persilleolie og hæld dressingen over auberginerne. Drys med granatæblekerner og servér med de lune frikadeller.

Lignende opskrifter

Gris / Hovedretter
Mini frikadeller

med lun kartoffelsalat og syltede sennepskorn

Okse / Gris / Hovedretter
Frikadeller i stifadosauce

med ostepasta og grøn salat

Gris / Frikadeller / Snacks/tapas
Græsk inspirerede frikadeller

med blomkåls-hummus og salat med marineret salatost