Hakkebøf på sprød pæresalsa med gorgonzola og grillede skorzonerrødder

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hakkebøf på sprød pæresalsa med gorgonzola og grillede skorzonerrødder

  • 10 personer

Ingredienser

  • 10 Rå hakkebøffer 125 g, Danish Crown Professional
  • 1 kg skorzonerrødder
  • 2 fed hvidløg
  • 5 pærer
  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 rødløg
  • 200 g gorgonzola
  • 4 tsk. friskhakket timian
  • 7 spsk. vegetabilsk olie til stegning
  • Salt og peber
TILBEHØR
  • Friskbagt brød
Print opskrift

Fremgangsmåde

TILBEREDNING

Skræl skorzonerrødderne og skær dem i stave á 10 cm. Blanchér dem i letsaltet vand 2-3 minutter.
Vend med 1 spsk. olie samt knust hvidløg og gril dem på en pande 5-6 minutter. Vend hyppigt. Hold skorzonerrødderne varme. Fjern kernehusene og snit pærerne i skiver. Snit rødløgene fint på langs og bræk gorgonzolaen i mindre stykker. Vend pærer og rødløg med citronsaft, gorgonzola og timian. Smag til med salt og peber. Steg de optøede hakkebøffer i olie på en stegepande ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér straks de varme hakkebøffer med pæresalsa, grillede skorzonerrødder og friskbagt brød.


Tips

Alternativt kan bøfferne brunes på panden og færdigsteges 10-15 minutter i ovnen ved 200 °C.