Økologisk oksefrikadelle smørrebrød
med grov hummus, sprøde beder og ristet sesam
Økologisk oksefrikadelle smørrebrødmed grov hummus, sprøde beder og ristet sesam
Ingredienser
- 10 personer
- 20 økologiske oksefrikadeller 40 g, Danish Crown Professional
- 10 skiver rugbrød
- 450 g kogte kikærter
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 spsk. friskpresset citronsaft
- 1-2 fed Hvidløg
- 1 spsk. tahini
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 dl olivenolie
- 1 dl bredbladet persille
- Salt og peber
- 25 g smør
- 2 gule beder
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 bolsjebeder
- 1 æble
- 20 g sesam
- Frisk mynte
Sådan tilbereder du retten
Blend halvdelen af kikærterne med spidskommen, cayennepeber, citronsaft, hvidløg, tahini og creme fraiche på en foodprocessor. Tilsæt resten af kikærterne og blend med pulsefunktionen til en grov konsistens – smag til med salt, peber og citronsaft.
Skær de gule beder i skiver. Lad smørret bruse op på en pande og sautér bederne i smørret. Hæld æbleeddike på og krydr med salt og peber. Snit bolsjebederne tyndt på en mandolinjern og læg dem i koldt vand Skær æblet i tynde både. Rist sesam gylden på en pande. Smør rugbrødsskiverne med hummus, fordel frikadeller og gule beder oven på. Pynt med bolsjebeder og æblebåde. Drys med sesam og frisk mynte.