Hjem Opskrifter Tyrkisk inspirerede frikadeller, köfte med græskar-couscous og feta

Tyrkisk inspirerede frikadeller, köfte

med græskar-couscous og feta

Tyrkisk inspirerede frikadeller, köftemed græskar-couscous og feta

Ingredienser

  • 10 personer
  • 30 tyrkisk inspirerede frikadeller 35 g, Danish Crown Professional
  • 800 g perle-couscous
  • 1 ½ kg hokkaido græskar
  • 2 bananskalotteløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • 150 g syltede rødbeder
  • 150 g tørrede tranebær
  • 1 håndfuld Grofthakket bredbladet persille
  • 300 g feta i tern
  • Frisk revet peberrod

Sådan tilbereder du retten

Skyld perle-couscoussen grundigt i koldt vand og kog dem møre i letsaltet vand. Sigt vandet fra og afkøl. Skær græskar i tern og løgene i skiver og fordel dem på en stor bradepande. Vend det hele sammen med olivenolie, æbleeddike, salt og peber. Bag blandingen i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Skær rødbederne i tern og bland dem med de stegte græskar, couscous, tørrede tranebær, syltede rødbeder og persille. Smag til med salt, peber og lidt ekstra olivenolie og æbleeddike. Drys med feta og frisk revet peberrod. Varm köfte frikadellerne efter anvisning og servér med græskar-couscous og feta.

Lignende opskrifter

Gris
Sorte bao

med Mester´s minifrikadeller, råkost og tzatziki

Snacks/tapas / Fjerkræ / Frikadeller
Kalkunfrikadeller

med bagt squash og salviedip

Hovedretter / Gris / Frikadeller
Pastagratin med bacon, frikadeller og urtetomatsauce