Hjem Opskrifter Pastagratin med bacon, frikadeller og urtetomatsauce

Pastagratin med bacon, frikadeller og urtetomatsauce

Pastagratin med bacon, frikadeller og urtetomatsauce

Ingredienser

  • 10 personer
  • 300 g bacon i tern, Danish Crown Professional
  • 50 mini frikadeller 12 g, Danish Crown Professional
  • 200 g løg
  • 200 g selleri
  • 300 g gulerod
  • 200 g bladselleri
  • 5 fed hvidløg
  • Rapsolie
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk. basilikum
  • ½ kg flåede hakkede tomater
  • ¼ liter piskefløde 38%
  • Salt og peber
  • 750 g pasta – penne, skruer, muslingeskaller eller lignende
  • 250 g mozzarella

Sådan tilbereder du retten

Steg baconternene sprøde, læg dem til side og kassér fedtet. Skær løg, selleri og gulerødder i tern og bladselleri i skiver. Sautér med knust hvidløg i rapsolie til grøntsagerne er møre, men uden at de tager farve. Tilsæt tomatpuré, bacon, frikadeller og basilikum og sautér endnu 1-2 minutter. Kom flåede hakkede tomater og piskefløde ved og kog op. Smag saucen til med salt og peber. Kog pastaen al dente som anvist og vend den i saucen. Kom det i gastronombakker, drys med strimlet mozzarella og bag gratinen i ovnen ved 200˚C i ca. 15 minutter.

Lignende opskrifter

Smørrebrød / Gris / Mødeservering
Smørrebrød med frikadelle på ristet rugbrød

med rygeostcreme og urter

Sandwich / Gris
Spansk inspireret frikadelle i ciabattabolle

med bacon og ost

Hovedretter / Gris / Frikadeller
Græsk inspirerede minifrikadeller

med ristede svampe og risnudler