Hjem Opskrifter Frikadeller med kartoffel-æblegratin

Frikadeller med kartoffel-æblegratin

Frikadeller med kartoffel-æblegratin

Ingredienser

  • 10 personer
  • 10-20 pandestegte frikadeller 60 g, Danish Crown Professional
  • 1 kg kartofler
  • 500 g selleri
  • 400 g skrællede æbler
  • 1 ½ dl fløde
  • 3 æg
  • 150 g strimlet ost
  • 1 spsk. timian
  • Salt og peber
  • 10 skiver solsikkerugbrød

Sådan tilbereder du retten

Skær kartofler, selleri og æbler i tern. Kog selleriternene møre, tilsæt kartofler samt æbler i tern og kog til æblerne er godt møre. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Rør fløde, sammenpisket æg, ost og timian i grøntsagerne og smag til med salt og peber. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad og bag i ovnen ved 175 ˚C, til gratinen er fast ca. 30 minutter afhængig af fadets form og størrelse.

Lun frikadellerne og servér dem til kartoffel-æblegratinen sammen med solsikkerugbrød i skiver og drueagurker.

Lignende opskrifter

Hovedretter / Fjerkræ / Frikadeller
Kalkunfrikadeller med gnocchi

bagte porrer, soltørrede tomater og parmesan

Hovedretter / Gris / Frikadeller
Frikadeller med mælkeærter

Sandwich / gris / Frikadeller
Frikadellesandwich

med syltet rødbede og peberrodscreme