Rugbrødssandwichmed røget rullepølse og ajvar

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrødssandwichmed røget rullepølse og ajvar

  • 10 personer

Ingredienser

  • 50 tynde skiver røget rullepølse, Danish Crown Professional
  • 10 skiver kvadratisk, groft, blødt rugbrød
  • 1 bakke rucola
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 10 drueagurker
Ajvar
  • 1 aubergine
  • 3 røde peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • ½ dl olivenolie
  • Skal og saft fra 1 citron
  • Salt og peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Skær aubergine og peberfrugter i mindre stykker og bag dem i ovnen ved 200 °C i 45 minutter. Lad grøntsagerne afkøle. Hak hvidløg og chili og blend alle ingredienserne til Ajvar til en lind og tør creme. Smag til med salt og peber. Skær drueagurkerne i tynde skiver på langs.

Læg 1 spsk. ajvar på 5 stykker rugbrød og læg et lag af rucola ovenpå. Fold 5 skiver rullepølse og læg dem på, dernæst 1 spsk. ajvar mere. Taglæg de syltede drueagurker og læg dem på, så endnu 1 spsk. ajvar og til sidst 1 spsk. grofthakket bredbladet persille. Læg 1 skive rugbrød øverst. Snit hele firkanten skråt til to trekanter – en trekant pr. person.