Ålerøget skinke sandwichmed chilihummus og salsa verde

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Ålerøget skinke sandwichmed chilihummus og salsa verde

  • 10 personer

Ingredienser

  • 50 skiver ålerøget skinke, Danish Crown Professional
  • 10 mørke briocheboller
  • 1 bakke babyspinat
  • 250 g køgte røde linser
Chilihummus
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. tahin
  • 2 røde chilier
  • 1 tsk. tomatpuré
  • Skal og saft fra 1 citron
  • 2 tsk. stødt spiskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronpeber
  • 3 dl smagsneutral olie
  • Salt og peber
Salsa verde
  • 2 fed hvidløg
  • 5 ansjoser i olie, drænede
  • 30 g saltede kapers
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt basilikum
  • 1 dl pinjekerner
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. sød fransk sennep
  • ½ dl æbleeddike
  • 3 dl olivenolie
  • Skal og saft fra 1 citron
  • Salt og peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser til chilihummus til en blød lind hummus og smag til med salt og peber. Hak hvidløg og ansjoser fint. Hak kapers, bredbladet persille og basilikum groft. Rist pinjekernerne og hak dem groft. Bland alle ingredienser til salsa verde sammen til en jævn salsa og smag til med salt og peber.

Halvér briochebollerne og smør dem alle med hummus. Læg babyspinat på bunden, derefter skiver af ålerøget skinke, dernæst salsa verde og til sidst de kogte røde linser. Læg toppen af bollen løst på.


Tips

Sæt et spyd igennem sandwichen for at holde alt på plads.