Snackpølsermed patatas bravas, spicy tomatsauce og aioli

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Snackpølsermed patatas bravas, spicy tomatsauce og aioli

  • 10 personer

Ingredienser

  • 10 stk. snackpølser m/rosmarin & chili, 100% DANSK®
Tomatsauce
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. stødt chili, fx chipotle
  • Salt og kværnet peber
  • Lidt sukker
Kartofler
  • 900 g skrællede kartofler skåret i tern
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og kværnet peber
Aioli
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. havsalt
  • Frisk kværnet peber
  • 3 dl koldpresset rapsolie
Tilbehør
  • Hakket bredbladet persille
Print opskrift

Fremgangsmåde

Varm olivenolien op i en gryde. Sautér løgene til de er blanke i olien. Tilsæt hvidløg og tomatpuré og sautér det kort. Hæld hakkede tomater i gryden sammen med chili og paprika. Lad saucen simre i ca. 15 min. under låg (kan med fordel trække til dagen før).

Fordel kartoflerne i en gastrobakke og vend dem med olie samt salt og peber. Rist dem i ovnen ved 200 °C varmluft i ca. 35-40 min. eller til de er gyldne.

Pisk æggeblommer sammen med eddike, hvidløg, salt og peber i en foodprocessor. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens foodprocessoren kører. Rist pølserne på en pande i lidt fedtstof og servér med tomatsauce, kartofler og aioli.