Stegt flæskmed persillesovs

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Stegt flæskmed persillesovs

  • 10 personer

Ingredienser

  • 1,4 kg flæsk i skiver, 100% DANSK®
  • Groft havsalt
  • 2 kg kogte kartofler drysset med frisk hakket persille
Persillesovs
  • 80 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 6 dl letmælk
  • 6 dl sødmælk
  • Salt og kværnet hvid peber
  • Revet muskatnød
  • 35 g finthakket kruspersille
Pynt
  • Hjemmesyltede rødbeder
Print opskrift

Fremgangsmåde

Fordel flæskeskiverne på en ovnrist. Steg dem sprøde i ovnen ved 200 °C i ca. 30 min., til de er sprøde. Drys efterfølgende flæskeskiverne med groft havsalt.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt melet og rør det sammen med smørret til en melbolle. Hæld mælk i gryden og bring det i kog under omrøring til saucen er jævnet. Smag til med salt, peber og en smule stødt muskat. Tilsæt frisk hakket kruspersille til sidst.

Servér det stegte flæsk med kogte kartofler, persillesovs og syltede rødbeder.