Tyrkisk-inspireret köftemed appelsinglaserede gulerødder, mandler og kikærter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tyrkisk-inspireret köftemed appelsinglaserede gulerødder, mandler og kikærter

  • 10 personer

Ingredienser

  • 30 stk. tyrkisk-inspireret köfte, 35 g, TULIP FOODSERVICE
  • 1,6 kg skrællede gulerødder, gerne forskellige farver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt
  • Kværnet peber
  • 10 stænger frisk citrontimian
  • 3 spsk. akaciehonning
  • Saften fra 2 appelsiner
  • 35 g smør
  • 150 g grofthakkede mandler
  • 700 g drænede kikærter fra dåse
Print opskrift

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 230 °C. Del gulerødderne på langs og vend dem med olivenolie, spidskommen samt salt og kværnet peber. Fordel rødderne i en bradepande og steg dem i ovnen ved 230 °C i ca. 35 min., til de er let møre. Bland efterfølgende gulerødderne med citrontimian, akaciehonning og appelsinsaft. Glasér gulerødderne i ovnen i ca. 10 min., til de er let gyldne.  Tilbered frikadellerne efter anvisning på emballagen.

Smelt smør på en pande og lad det bruse op. Rist mandlerne deri. Tilsæt kikærter og rist dem sprøde. Bland ristede mandler og kikærter med glaserede gulerødder. Drys med frisk, hakket citrontimian og servér med de varme köfte.