Tyrkisk-inspireret frikadellerköfte med appelsinglaserede gulerødder, mandler og kikærter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tyrkisk-inspireret frikadellerköfte med appelsinglaserede gulerødder, mandler og kikærter

  • 10 personer

Ingredienser

  • 30 stk. tyrkisk-inspireret frikadeller, 35 g, Danish Crown Professional
  • 1,6 kg skrællede gulerødder, gerne forskellige farver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt
  • Kværnet peber
  • 10 stænger frisk citrontimian
  • 3 spsk. akaciehonning
  • Saften fra 2 appelsiner
  • 35 g smør
  • 150 g grofthakkede mandler
  • 700 g drænede kikærter fra dåse
PYNT
  • Citrontimian
Print opskrift

Fremgangsmåde

TILBEREDNING

Del gulerødderne på langs og vend dem med olivenolie, spidskommen, salt og peber. Fordel i en bradepande og steg i ovnen ved 230 °C i ca. 35 minutter, til de er let møre. Bland efterfølgende gulerødderne med citrontimian, akaciehonning og appelsinsaft. Glasér gulerødderne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er let gyldne. Varm frikadellerne efter anvisning. Smelt smør på en pande og lad det bruse op. Hak mandlerne groft og rist dem i smørret. Tilsæt kikærter og rist dem sprøde. Bland ristede mandler og kikærter med glaserede gulerødder. Drys med frisk, hakket citrontimian og servér med de varme frikadeller.