Pastagratin med bacon, frikadeller og urtetomatsauce

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pastagratin med bacon, frikadeller og urtetomatsauce

  • 10 personer

Ingredienser

  • 300 g Bacon i tern, Danish Crown Foods
  • 50 Mini frikadeller 12 g, Danish Crown Foods
  • 200 g Løg
  • 200 g Selleri
  • 300 g Gulerod
  • 200 g Bladselleri
  • 5 fed Hvidløg
  • Rapsolie
  • 50 g Koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk. Basilikum
  • ½ kg Flåede hakkede tomater
  • ¼ liter Piskefløde 38%
  • Salt og peber
  • 750 g Pasta – penne, skruer, muslingeskaller eller lignende
  • 250 g Mozzarella
Print opskrift

Fremgangsmåde

TILBEREDNING

Steg baconternene sprøde, læg dem til side og kassér fedtet. Skær løg, selleri og gulerødder i tern og bladselleri i skiver. Sautér med knust hvidløg i rapsolie til grøntsagerne er møre, men uden at de tager farve. Tilsæt tomatpuré, bacon, frikadeller og basilikum og sautér endnu 1-2 minutter. Kom flåede hakkede tomater og piskefløde ved og kog op. Smag saucen til med salt og peber. Kog pastaen al dente som anvist og vend den i saucen. Kom det i gastronombakker, drys med strimlet mozzarella og bag gratinen i ovnen ved 200˚C i ca. 15 minutter.