Hakkebøf med grov caponata

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hakkebøf med grov caponata

  • 10 personer

Ingredienser

  • 10 Rå hakkebøffer 125 g, Danish Crown Professional
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 gule peberfrugter
  • 1 aubergine
  • 400 g gulerødder
  • 2 rødløg, hakkes groft
  • 10 stilke bredbladet persille
  • 800 g røde eller grønne linser
  • 150 g sorte oliven uden sten
  • ½ dl fintrevet citronskal
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. plivenolie
  • 4 spsk. sirup
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 6 spsk. vegetabilsk olie til stegning
  • Salt og peber
TILBEHØR
  • Friskbagt brød
Print opskrift

Fremgangsmåde

TILBEREDNING

Kog linserne som anvist og afkøl dem. Skær peberfrugter, aubergine og gulerødder i grove tern. Hak rødløg og persille fint. Sautér grøntsager, linser, oliven, citronskal og knust hvidløg 10 minutter i olivenolie. Tilsæt sirup og eddike og lad caponataen simre 10 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Steg de optøede hakkebøffer i olie på en stegepande ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér straks de varme hakkebøffer med caponata og friskbagt brød.


Tips

Alternativt kan bøfferne brunes på panden og færdigsteges 10-15 minutter i ovn ved 200 °C.