Kartoffelmadmed ramsløgsmayonnaise og peberbacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Kartoffelmadmed ramsløgsmayonnaise og peberbacon

  • 10 personer

Ingredienser

  • 10 skiver kartoffelrugbrød
  • 100 g saltet smør
  • 700 g små nye kartofler
  • 20 skiver bacon, peberkrydret, TULIP FOODSERVICE
  • 3 salatløg
  • 100 g vineddike
  • 75 g sukker
  • 1 laurbær
  • 1 tsk. hel sort peber
  • 1 nellike
  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 0,5 liter rapsolie
  • 100 g ramsløg
  • 1 spsk. eddike
  • Salt
  • Peber
  • Pynt efter smag f.eks. friske ramsløgsblomster
Print opskrift

Fremgangsmåde

Olien opvarmes til 60 °C og blendes med ramsløg i ca. 1 min. Sigt olien og hæng den i en sprøjtepose i nogle timer, så vandet skiller fra olien.

Pisk æggeblommer med salt og eddike. Tilsæt den grønne ramsløgsolie til mayonnaisen er tyk og lysegrøn.

Del salatløgene på midten og del dem i lameller. Sylt dem i en varm lage af sukker, eddike og krydderier. Kog kartoflerne møre.

Smør rugbrødet og anret kartofler, mayonnaise og syltede løg. Pynt f.eks. med ramsløgsblomster.