Hjem Opskrifter Ribbensteg med glaserede gulerødder

Ribbensteg med glaserede gulerødder

Ribbensteg med glaserede gulerødder

Ingredienser

  • 10 personer
  • 1½ kg Ribbenssteg, kogeside, u/ben, ridset, Danish Crown Professional
  • Salt og kværnet peber
Glaserede gulerødder
  • 1½ kg skrællede gulerødder
  • ½ l appelsinjuice
  • 6 laurbærblade
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 1 stang kanel
  • 50 g smør
  • Salt og kværnet hvid peber
Pynt
  • Brøndkarse
Tilbehør
  • 10 skiver ristet rugbrød

Sådan tilbereder du retten

Gnid sværen godt med salt, så det kommer ned mellem sværene, og krydr med peber.

Læg ribbensstegen i en gastrobakke og steg den i ovnen ved 200 °C i ca. 1,5 time.

Skær gulerødderne i 6 cm lange stykker. Stil dem på højkant ved siden af hinanden i en gastrobakke – de skal stå tæt sammen.

Kog appelsinjuice, laurbærblade, sennepsfrø og kanel op i en gryde.

Hæld den kogende appelsinjuice i bakken med gulerødderne, så de er ca. halvt dækket og fordel smørret oven på gulerødderne.

Krydr med salt og kværnet hvid peber. Dæk fadet med stanniol og bag gulerødderne i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time eller til de er møre.

Fjern stanniolen og steg gulerødderne, først ved 200 °C i 30 min. og bagefter ved 225 °C i 30 min., til de er karamelliserede.

Skær skiver af ribbensstegen og servér med glaserede gulerødder, brøndkarse og sprødt rugbrød.

Lignende opskrifter

Gris / Snacks/tapas
Porchetta

med basilikumpesto og tomatsalat

Hovedret / Gris
Ovnstegt skinkesteg

med svær hertil lynsyltet kål med stjerneanis og cashewnødder

Steg / Mødeservering / Grill
Ribbenssteg på ristet rugbrød

med fennikel & syltet pære