Julefrikadeller a la pariserbøf
Julefrikadeller a la pariserbøf
Ingredienser
- 10 personer
- 1 kg hakket grisekød, 8-12% fedt, 100% DANSK®
- 2 tsk. salt
- 5 æggeblommer
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk. stødt allehånde
- 0,5 tsk. stødt nellike
- Kværnet sort peber
- Smør til stegning
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk. dijonsennep
- 4 spsk. æbleeddike
- Salt og kværnet sort peber
- 1 tsk. sukker
- 1 dl olivenolie
- 2 l skyllet frisée-salat
- 1 rødløg skåret i tynde skiver
- 400 g syltede rødbeder, skåret i tern
- 8 spsk. kapers
- 8 spsk. frisk peberrod
Sådan tilbereder du retten
Rør det hakkede kød sejt med salt. Rør æggeblommer, fløde og krydderier i kødet. Form kødet til 30 små frikadeller.
Lad smørret bruse op i en pande. Steg frikadellerne ca. 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Hold dem lune.
Pisk æggeblommerne med dijonsennep og æbleeddike samt salt, peber og sukker.
Pisk olivenolie i, i en tynd stråle til du har en glat dressing.
Vend dressingen med frisk frisée-salat og anret med julefrikadeller og tilbehør.
Servér med sprøde rugbrødsstænger.