Hjem Opskrifter Tyrkisk-inspireret frikadeller, köfte med appelsinglaserede gulerødder, mandler og kikærter

Tyrkisk-inspireret frikadeller

köfte med appelsinglaserede gulerødder, mandler og kikærter

Tyrkisk-inspireret frikadellerköfte med appelsinglaserede gulerødder, mandler og kikærter

Ingredienser

  • 10 personer
  • 30 stk. tyrkisk-inspireret frikadeller, 35 g, Danish Crown Professional
  • 1,6 kg skrællede gulerødder, gerne forskellige farver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt
  • Kværnet peber
  • 10 stænger frisk citrontimian
  • 3 spsk. akaciehonning
  • Saften fra 2 appelsiner
  • 35 g smør
  • 150 g grofthakkede mandler
  • 700 g drænede kikærter fra dåse
PYNT
  • Citrontimian

Sådan tilbereder du retten

Del gulerødderne på langs og vend dem med olivenolie, spidskommen, salt og peber. Fordel i en bradepande og steg i ovnen ved 230 °C i ca. 35 minutter, til de er let møre. Bland efterfølgende gulerødderne med citrontimian, akaciehonning og appelsinsaft. Glasér gulerødderne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er let gyldne.

 

Varm frikadellerne efter anvisning. Smelt smør på en pande og lad det bruse op. Hak mandlerne groft og rist dem i smørret. Tilsæt kikærter og rist dem sprøde.

Bland ristede mandler og kikærter med glaserede gulerødder. Drys med frisk, hakket citrontimian og servér med de varme frikadeller.

Lignende opskrifter

Hovedretter / Gris / Frikadeller
Stjerneskud af ingefærglaserede frikadeller og æbler

Okse / Hovedretter / Frikadeller
Frikadeller i krydret tomatsauce

med bønner og muffinbrød

Hovedretter / Jul / Gris
Ostebagte frikadeller med granstukket skinke

med kanalmarineret tomatsalsa og grangrillede brød