Den sunde burger i rodfrugt-fiberbrød
med syltede rødløg og dressing med edamamebønner
Den sunde burger i rodfrugt-fiberbrød med syltede rødløg og dressing med edamamebønner
Ingredienser
- 10 personer
- 10 Forstegte hakkebøffer 110 g, Danish Crown Professional
- Salat
- 10 æggehvider
- 7,5 spsk. havreklid
- 750 g revet knoldselleri
- 375 g revet gulerod
- 4 tsk. hørfrø
- 2 dl eddike
- 2 dl vand
- 12 spsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 8 peberkorn
- 4 laurbærblade
- 4 store rødløg i både
- 1 pose edamamebønner
- 500 g skyr
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
Rør æggehvider og havreklid sammen. Riv grøntsagerne og tilsæt dem. Rør til en ensartet masse. Fordel massen i 20 cirkler med en diameter lidt større end burgerne på en bageplade med bagepapir. Strø hørfrø over 10 af cirklerne. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 °C. Varm eddike, vand, sukker, salt og krydderier i en gryde, indtil sukkeret er smeltet. Skær løgene i skiver. Hæld lagen over løgene, pres løgene ned, så de er dækket af lagen. Lad dem trække i minimum et par timer. Blend edamamebønner med skyr, salt og peber. Varm bøfferne efter anvisning på pakningen. Saml burgeren ved at lægge salat på en burgerbolle uden hørfrø. Læg en bøf på og top med dressing og syltede rødløg. Placér en burgerbolle med hørfrø på toppen og sæt en pind igennem burgeren.